Endurance

Wat is endurance?

Endurance is het lange afstandsrijden van de paardensport. Het is een zeer uitdagende uithoudingsproef waarin afstanden gereden worden van 20km (initiatie) tot 160km (internationaal) op één dag. En dit op zeer variërend terrein; veld, bos, stand, rivieren, heide, heuvels, vlak,...

De wedstrijd wordt in lussen gereden. Een lus heeft een afstand van 20km tot 40km. Na iedere lus is er een pauze en moet elk paard verplicht naar de vetcheck waar een veearts nakijkt of het nog fit genoeg is om de wedstrijd verder te zetten.

Het parcour is volledig aangeduid met pijlen zodat er geen kaart nodig is.

Een belangrijk element bij deze discipline is de grooming. Op het parcour zijn groomingpoints voorzien waar ruiter en groom elkaar ontmoeten. Hier kan het paard dan drinken en gekoeld worden zodat het verfrist het parcour kan verder zetten.

Er wordt met een qualificatiesysteem gewerkt zodat het aantal kilometers en de snelheid geleidelijk kunnen worden opgebouwd. Zo moet er bijvoorbeeld 40km geslaagd worden uitgereden vooraleer men een 60km mag starten. En wordt een 30km gereden aan snelheden tussen 10km/u en 13km/u terwijl dat bij een 60km tussen de 10km/u en de 15km/u ligt.  


Onze wedstrijdpaarden:

Marabou LS (Bahram x Ukama D)
Aramis LS (Altis del Sol x Avhaagilah)
Opium L.I. (Djain x Ocarina)
Rococo
Basil Al Akmal


Meer weten over endurance:

Als u meer te weten wilt komen over endurance mag u ons altijd contacteren. Wij geven ook initiatie training, zo kunt u eens proeven van deze uitdagende discipline en weet u wat te verwachten bij een eventuele eerste wedstrijd.

Endurance kamp 2017:
Speciaal voor onze jeugd! Van 12 tot 16 jaar.
14-18/8

Foto's